Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne prodajalne v lasti podjetja Zvoki narave, Anton Petek s.p. so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju

ZVOKI NARAVE, IZDELAVA LJUDSKIH GLASBIL, ANTON PETEK S.P.
NA TRGU 20, 3330 MOZIRJE

Dolgi naziv PRS: ZVOKI NARAVE, IZDELAVA LJUDSKIH GLASBIL, ANTON PETEK S.P.

Fizična oseba, ki opravlja dejavnost, davčna št.: 58759131, matična št.: 8309175000

TRR: IBAN SI56 1010 0005 7315 743, Banka Intesa Sanpaolo d.d.
E-pošta: zvokinarave@gmail.com
Telefon: 070 349 005

Uporabnika spletne trgovine Zvokinarave.si (v nadaljevanju kupec) zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). S spletno trgovino Spletna trgovina-zvokinarave.si (v nadaljevanju »trgovina« ali »Zvoki narave«) upravlja podjetje

ZVOKI NARAVE, IZDELAVA LJUDSKIH GLASBIL,
ANTON PETEK S.P.
Na trgu 20, 3330 Mozirje

(v nadaljevanju »Trgovina«).

Dostopnost informacij

Zavezujemo se, da bomo kupcu vselej zagotovili naslednje informacije:

 • Identiteto Trgovine (ime in sedež podjetja, številka registra);
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe;
 • pogoje za odstop;
 • podatki o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Nakup

Za uspešen nakup kupec ne potrebuje registracije. Obvezno pa je potrebno vpisati veljavne podatke, telefonsko številko in elektronski naslov, kjer se naročilo preveri, v kolikor je to potrebno. Kupec prejme na e-mail sporočilo o kupljenih izdelkih. Kupec jih ima možnost preklicati, dokler se ne odda v obdelavo. V kolikor ga ne prekliče se smatra, da se kupec strinja z nakupom.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med trgovino
(ZVOKI NARAVE, IZDELAVA LJUDSKIH GLASBIL,
ANTON PETEK S.P.
NA TRGU 20, 3330 MOZIRJE)

in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila.

Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca enako. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Zvoki narave.si ažurirajo in spreminjajo pogosto in hitro. Vse cene NE VSEBUJEJO DDV, ker po točki … nisem zavezanec za DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Lahko se zgodi, da se morebitne spremembe podatkov ne popravijo pravočasno v spletni trgovini, vendar bomo kupca skušali pravočasno obvestili o morebitnih spremembah, ter mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Trgovina si pridružuje pravico do spremembe cen (ter vsebinskih in tekstovnih sprememb) v spletni trgovini brez predhodnega obvestila.

Načini plačila

Ponudnik omogoča plačevanje na tri načine:

Z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi dostavna služba oziroma osebni prevzem na sedežu podjetja);
Po predračunu in sicer z nakazilom na račun ponudnika:

ZVOKI NARAVE, IZDELAVA LJUDSKIH GLASBIL,
ANTON PETEK S.P.
NA TRGU 20, 3330 MOZIRJE

TRR: SI56 1010 0005 7315 743

Dostava

Vsi dostavni stroški so navedeni ob koncu nakupa.
Za naročila nad 40 EUR je dostava BREZPLAČNA.

Stroški dostave v primeru dostavne službe Pošte Slovenije znašajo 2,90 EUR. Drugih skritih stroškov ni. Poštnina se ob naročilu samodejno prišteje pred zaključkom naročila.

Pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Čas dostave: Blago naročeno v trgovini Zvoki narave vam pošljemo v najkrajšem možnem času. Če je blago na zalogi v skladišču in je naročilo oddano do 15:00, običajno odpošljemo še isti dan. To velja za plačilo po povzetju. Pri plačilu – nakazilu na TRR podjetja bo naročeno odposlano takoj po prejetem plačilu. Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odprema blaga ne izvaja. V primeru da naročenega izdelka ni na zalogi, bo trgovina o tem obvestila kupca po e-mailu ali telefonu najkasneje v roku 2 delovnih dni od prejetja naročila. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite in artikel bomo odstranili iz naročila ali na vašo željo zamenjali z drugim.

Ob odpremi pošiljke vam bomo poslali obvestilo, da smo artikle že poslali na pot.

Vse dodatne informacije kupec lahko dobi na zvokinarave@gmail.com ali na telefon 070 349 005.

Račun

Trgovina pošlje račun iz davčne blagajne za plačila po povzetju. Pri plačilu z direktnim bančnim nakazilom dobi kupec račun v obliki predračuna, po opravljenem plačilu pa original račun. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.!!!!!

Postopek nakupa

Izbira izdelka: Na spletni strani www.zvokinarave.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ”Nadaljuj nakupovanje ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite ”Košarica” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.zvokinarave.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in ikono koša ( nahaja se pred izdelkom) .
Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolniti potrebna polja. Tu boš moral dodat tisti postopek, oziroma opisat postopek nakupa, ki je ali bo na spletni trgovini.
Podatki za račun in dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
Vrsta dostave: Uporabnik lahko izbira med dostavno službo Pošta Slovenije ali osebnim prevzemom na sedežu podjetja v Mozirju.

Način plačila: Izbira se lahko med načini plačila: Plačilo po povzetju ali plačilo po predračunu.

Opombe in mnenja: Uporabnik lahko napiše sporočilo Trgovini.

Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb “Kupite sedaj”??Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.ali kaj podobnega ??

Postopek obveščanja o nakupu: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
Mojacula.si lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Vsa sprejeta in ne preklicana naročila ki jih bo kupec posredoval trgovini v spletni trgovini preko e – pošte, telefona in preko spletne trgovine, se obravnavajo kot nepreklicna. V primeru da kupec želi preklicati naročilo to lahko stori v roku 1 ure po oddaji naročila in sicer preko e – pošte. V primeru, da je bilo blago že plačano, bo trgovina znesek računa nakazala na kupčev TRR, zato naprošamo, da ga v pisnem sporočilu navedete.

»Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini, nespremenjeni embalaži in originalno zapakirano, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.«(Vir: Zakon o varstvu potrošnikov, uradno prečiščeno besedilo, ZVPot-UPB2 (Uradni list RS, št. 98/2004, 126/2007)

V primeru, da vam lahko pri postopku vračila blaga lahko kakorkoli pomagamo, nas prosim pokličite na 070 349 005

Naslov za vračilo blaga: Zvoki narave, Anton Petek s.p., Na trgu 20, 3330 Mozirje. Blago lahko vrnete osebno ali po pošti.

Varstvo osebnih podatkov

Splošno

Zavezujemo se, da bomo varovali zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega mesta www.mojacula.si. Zbrane osebne podatke bo Upravljavec (Zvoki narave, Anton Petek s.p.) porabljal izključno za storitve, ki jih ponuja. Storil bo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Upravljavec za potrebe opravljanja storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje uporabnikove podatke.

Katere podatke zbiramo?

Zbiramo naslednje podatke:

 • ime in priimek;
 • naslov za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe in davčno številko (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Upravljavec ne odgovarja.
Kdo je zbiratelj osebnih podatkov?
Zbiratelj osebnih podatkov je podjetje ZVOKI NARAVE Anton Petek, s.p., Na trgu 20, 3330 Mozirje, Slovenija.

Za katere namene zbiramo osebne podatke?

Upravljavec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec bo podatke uporabnikov uporabil za proces odpošiljanja in obveščanja o naročenih izdelkov in za pošiljanje promocijske e-pošte ter SMS sporočil za spletno trgovino zvokinarave.si . Vsi uporabniki se lahko odjavijo od vseh promocijskih sporočil. Upravljavec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.
Dostavni službi (npr. Pošta Slovenij in DPD ) bo Upravljavec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.

Upravljavec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu.

Uporabnik/kupec se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.

Izbris osebnih podatkov

Če želite, da mojacula.si izbriše vse vaše osebne podatke, nam prosimo pošljite email na zvokinarave@gmail.com . Izbrisali bomo zgodovino vaših nakupov (torej vsa vaša pretekla naročila in vse podatke, povezane z njimi) ter vaš email v našem email sistem (v kolikor ste naročeni na naše novice).
Drugih podatkov o vas ne shranjujemo (kreditnih kartic, paypal računov ipd.) oziroma vas ne moremo identificirati iz njih (brskanje po spletni strani ipd.).

Če želite izvedeti, katere podatke sploh imamo o vas (zgodovino nakupov, npr.), pišite na zvokinarave@gmail.com . Vse o novi evropski uredbi (GDPR), ki ureja vaše in naše pravice glede uporabe podatkov, najdete na strani Evropske komisije.

Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: zvokinarave@gmail.com

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.zvokinarave.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka in logotip sta v lasti podjetja ZVOKI NARAVE, Anton petek, s.p.

Odgovornost

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb na spletnem mestu. Vse informacije na straneh spletne trgovine mojacula.si, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet. Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA). V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s super živil posvetujete s svojim zdravnikom. Za posledice, nastale zaradi uporabe informacije, objavljenih na tej spletni strani, ne prevezmamo nobene odgovornosti. Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Z uporabo tega spletnega mesta obiskovalec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
Mojacula.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Mojacula.si pregleda. Mnenja kupec lahko pošlje tudi na zvokinarave@gmail.com . Ne bomo objavili mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni prodajalca ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in prodajalcu dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Prodajalec ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu prodajalca, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na prodajalca.

Piškotki

Spletna trgovina uporablja piškotke, s katerimi merimo obisk, izboljšujemo uporabniško izkušnjo in občasno pokažemo kakšen oglas. S temi piškotki vas ne moremo identificirati na spletu, nimamo dostopa do vašega računalnika ali vašega brskanja po spletu.
Poleg piškotkov, nujni za delovanje strani, uporabljamo še:

Google Analytics / pomaga nam spremljati obisk spletne strani trgovina-zvokinarave.si / trajanje piškotkov: do 6 mesecev
Facebook / pomaga nam prikazati vam zanimive vsebine oglase trgovina-zvokinarave.si na Facebooku / trajanje piškotka: do 1 leta
Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Če onemogočite piškotke, vam nekateri deli spletne strani trgovina-zvokinarave.si morda ne bodo delovali pravilno (nakupovalna košarica ipd.).
Pogoji poslovanja veljajo od 1.5.2020 do preklica.

Želimo vam prijetno nakupovanje v naši spletni trgovini!